Pranešimas spaudai

Dalintis

2019 JT Saugaus eismo savaitė

„Groupe Renault“ ir „Essilor“ apjungė savo kompetencijas, siekiant kelių eismo saugumo


Boulogne-Billancourt, gegužės 6 d., 2019 m. penktosios Jungtinių Tautų saugaus kelių eismo savaitės proga, „Essilor“ ir „Groupe Renault“ šiandien pranešė apie susitarimo memorandumą, truksiantį dvejus metus. Jo siekis yra didinti sąmoningumą gero regėjimo svarbai kelių eismo saugumui, bei tyrinėti inovatyvius sprendimus, kad pagerinti vizualinę vairuotojų patirtį.


Kaip rodo tyrimas, vieno iš penkių vairuotojų pasaulyje regėjimas yra nekoreguotas ir prastas, tuo tarpu 90% vairavimui reikalingos informacijos ateina būtent iš regėjimo. Akivaizdu, kad sąveika tarp akinių ir valdymo sąsajos sistemų automobilyje tiek dienos, tiek nakties metu, yra kritiškai svarbi. Artimiausiu metu, dėka išmaniųjų ir sujungtų įrenginių, siūlančių vertingus patobulinimus ir naujas naudas klientui, šis sąveikavimas tik didės. Atsižvelgdama į šį kontekstą, ši dvišalė partnerystė siekia:


1.Vystyti pasaulinės ir vietinės reikšmės sąmoningumą ir prasto regėjimo nustatymo kampanijas tarp „Renault“ įmonės klientų ir darbuotojų. Šios savaitės metu, konkrečios veiklos pastiprins praeities akcijas, prasidėjusias renginių „Renault Mobilize“ dienų ir Pasaulinės regėjimo dienos metu.


2.Tobulinti bendrą regėjimą ir vairavimo patirtį per kompetencijų apjungimą ir produkto inovaciją. Ekspertų tyrimų seminarai yra kuriami remiantis svarbiausiais naudojimosi atvejais, įskaitant akinimą dienos ir nakties metu, kelio/kabinos vizualinį perėjimą, periferinį ir centrinį dėmesio židinį, žmogaus-mašinos sąsajas, tokias kaip aiškumas ir spalvų suvokimas.


Neskaitant šio naujo bendradarbiavimo, abu partneriai yra įsitraukę į atitinkamas nepriklausomas akcijas, skirtas saugumui keliuose stiprinti.


Eismo saugumas keliuose yra vienas iš „Mobilize“kertinių akmenų, ant kurių stovi „Groupe Renault“ socialinės atsakomybės strategija. „Groupe Renault“ viliasi sumažinti žūčių keliuose skaičių ir tikisi pasitikti ateities iššūkius mobilumui sukurdama eismo saugumo keliuose politiką, paremtą sąmoningumu, prevencija, korekcijomis, apsauga ir pagalbos teikimu. Ši politika atvedė prie to, kad, pavyzdžiui, buvo sukurta pažangiosios pagalbos vairuotojui sistema (ADAS), padovanotos naujausios transporto priemonės, skirtos ugniagesių mokymams, darbuotojams kuriami įvairūs mokymai, arba edukacinės programos, skirtos saugiam eismui keliuose ir tvariam mobilumui, bei prieš 50 metų kartu su „PSA Peugeot-Citroen“ sukurta laboratorija, kurioje koncentruojamasi į eismo įvykių tyrimą, biomechaniką ir žmogaus elgseną.


2017 metais, „Essilor“ ir Tarptautinė automobilistų federacija (FIA) užmezgė partnerystę, kad kovotų su sąmoningumo stoka, dėl kurios kritiškai svarbus ryšys tarp regėjimo ir saugaus eismo lieka nepastebimas. Šią padėtį siekiama keisti per bendrai reklamuojamą FIA sukurtą „Pasitikrink regėjimą“ auksinęt aisyklę, esančią vienoje grupėje su pagrindiniais rizikos veiksniais kelyje (greitis, saugos diržai, naudojimasis mobiliuoju telefonu ir kt.). Kartu su šia misija, „Essilor“ yra pilnai atsidavusi tolimesniam produktų asortimento stiprinimui, pateikiant sprendimus, atliepiančius vizualinius vairuotojų poreikius, bei toliau įtakoja inovacijas, kurios yra būdas apsaugoti ir patobulinti visų eismo dalyvių regėjimą (vairuotojų, pėsčiųjų, dviratininkų).

Dokumentai parsisiuntimui

Likite prisijungę

Sekite mus socialinėje žiniasklaidoje

Mūsų interneto svetainėje naudojami slapukai.