Pranešimas spaudai

Dalintis

„Renault“: ką reikėtų patikrinti vairuojant rudenį?

Rudens oro sąlygos neretai apsunkina saugų vairavimą, tad būtina tinkamai parengti automobilį. Vairuotojai privalo atkreipti dėmesį į langų valytuvų, žibintų ir akumuliatoriaus būklę.

Rudenį vairavimo sąlygos yra toli gražu ne idealios: lietus, purvas, rūkas, vis trumpesnės dienos nėra palankios saugiam eismui. Tokioje situacijoje vairuotojai, be abejo, privalo elgtis atsargiai, tačiau svarbi yra ir automobilio būklė. Ką reikėtų patikrinti?

Langų valytuvai

Lietingų rudens orų metu reikia dažnai naudotis langų valytuvais, kadangi geras matomumas – tai neginčijamas saugaus vairavimo pagrindas.

Gana lengvai nustatoma, kada valytuvai nebeatlieka savo funkcijos. Jei pastebėsime, kad netinkamai surenkamas vanduo, ant stiklo lieka purvo dryžiai, girdėsime cypimą, galime daryti prielaidą, kad valytuvo gumos briauna susidėvėjo ir ją reikia keisti – teigia „Renault saugaus vairavimo mokyklos“ instruktoriai.

Be to, vairuotojas turi pasirūpinti, kad langų valymo skysčio rezervuaras būtų užpildytas ir reguliariai valyti langus tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Taip nebūsime apakinti saulės spindulių, kurie gali atsispindėti purviname lango stikle.


Daugiau informacijos pridėtame dokumente.

Galerija

Dokumentai parsisiuntimui

Likite prisijungę

Sekite mus socialinėje žiniasklaidoje

Mūsų interneto svetainėje naudojami slapukai.