Pranešimas spaudai

Dalintis

„H1st vision“ - į žmogų orientuota ateities mobilumo vizija

„H1st vision“ – tai ateities mobilumo vizija, kurią per rekordiškai trumpą laiką – šešis mėnesius – sukūrė 100 žmonių komanda. Šešių didelių bendrovių („Atos“, „Dassault Systèmes“, „Orange“, „Renault Group“, „STMicroelectronics“ ir „Thales“) sukurtos atviros inovacijų ekosistemos „Software République“ pagrindinis tikslas - sukurti tvaraus, nepriklausomo ir saugaus mobilumo ekosistemą Europoje.

„SoftwareRépublique“ ekosistema išsiskiria inovatyviu požiūriu, apjungiančiu garsiusprekinius ženklus ir startuolius iš įvairių sričių. Tikslas kurti produktus irpaslaugas, atitinkančius naujus jungliųjų transporto priemonių, išmaniųjųmiestų ir energetikos poreikius. Šis projektas grindžiamas partnerių patirtimiduomenų analizės, dirbtinio intelekto, kibernetinio saugumo, ryšio ir virtualiųdvynių srityse, taip pat siekiu sukurti naują inovacijų modelį, kurio pagrindas– žmonės ir aplinka.

Ekosistemąįkūnijantis „Renault“ automobilis „H1st vision“ apima 20 funkcinių inovacijų. Pirmą kartą automobilis įsiliejaį ekosistemą, apimančią fizinę transporto priemonę ir jos virtualų dvynį, kuriesąveikauja tarpusavyje realioje ir virtualioje aplinkoje ne tik su vairuotoju, keleiviais,bet ir su visomis judumo sistemomis, įskaitant kitas transporto priemones,alternatyvias transporto galimybes, išmaniąją kelių infrastruktūrą, jungliąsiasautomobilių stovėjimo aikšteles, įkrovimo stoteles ir kt. Tokia sąveika leidžiamodeliuoti, vizualizuoti ir imituoti įvairius naudojimo scenarijus, kurie galipasitaikyti realiame gyvenime bei užtikrinti keliaujančių automobiliu saugumą.

Pagal"Renaulution" strateginį planą "Renault" siekia taptivisaverte technologijų bendrove, daugiausia dėmesio skirdama trims pagrindinėmssritims - elektrifikavimui (naudojant "E-Tech" technologiją), ryšiams(bendradarbiaujant su "Google") ir saugumui. Programa "HumanFirst" rodo "Renault" įsipareigojimą gerinti vairuotojų,keleivių ir kitų eismo dalyvių saugumą visame pasaulyje.

Daugiausiadėmesio skiriama trims pagrindiniams su sauga susijusiems prioritetams:

1.Nelaimingų atsitikimų prevencijai kuriant pažangias pagalbos vairuotojuisistemas (ADAS) ir saugos įrangą: Virš 36 ADAS ir 60 saugos įrangos vienetų yraįdiegta visoje "Renault" automobilių gamoje, padedančių išvengtisusidūrimų bei sumažinti jų pasekmes.

2.Veiksmingesnis eismo įvykių valdymas užmezgant unikalią partnerystę su

ugniagesiaisvisoje Europoje: Daugiau nei 5 000 ugniagesių 19-oje šalių buvo apmokyti, ir supažindintisu svarbiomis ekstremalių situacijų valdymo inovacijomis (tokios kaip"Fireman Access" ir "Qrescue Renault") padedančiomispirmosios pagalbos tarnyboms dirbti daug efektyviau.

3.Eismo įvykių skaičiaus mažinimas investuojant į transporto priemonėje esančių technologijų,pavyzdžiui, "Safety Score" ir "Safety Coach" bei junglumopaslaugų mokslinius tyrimus ir vystymą.

Projekto„SoftwareRépublique“planuose iki 2025 m. pradėti teikti 10 naujų paslaugų ir produktų, inkubuotivirš 50 startuolių ir siūlyti paslaugas daugiau kaip 50 šalių visame pasaulyje.Plačiau susipažinti galite čia: https://softwarerepublique.eu/

Galerija

Dokumentai parsisiuntimui

Likite prisijungę

Sekite mus socialinėje žiniasklaidoje

Mūsų interneto svetainėje naudojami slapukai.