Pranešimas spaudai

Dalintis

Elektra – ne vienintelis pasirinkimas: į komercinio transporto rinką sparčiai skverbiasi vandenilis

Automobilių pramonė sparčiai elektrifikuojasi. Dalis gamintojų jau netgi viešai yra įsipareigoję iki tam tikro laikotarpio visiškai nutraukti vidaus degimo varikliais aprūpintų modelių gamybą. Tačiau alternatyvų besidairantys vizionieriai žvelgia dar toliau ir tvarią ateitį bei patogias keliones sieja ne tik su elektra, o ir vandeniliu. Štai bendrovė „HYVIA“ vos prieš keletą dienų pademonstravo vieno populiariausių komercinio transporto rinkoje furgonų „Renault Master“ vandenilinę versiją. Pirmieji pristatymai pirkėjams turėtų prasidėti jau kitąmet.

2023m. lapkričio 21–25 d. Lione (Prancūzija) vykusioje pasaulinėje pramoninių irmiesto transporto priemonių parodoje „SOLUTRANS“ bendrovė „HYVIA“ atskleidėnaują vandeniliu varomo furgono „Renault Master Van H2-TECH“ architektūrą.

Kūrėjųteigimu, ši nauja architektūra – tai atsakas į platesnius profesionaliųnaudotojų poreikius. Beje, iš viso pristatytos net trys atskiros minėtovandeniliu varomo furgono versijos: L2H2, L3H2 ir L3H3. Pirmųjų pristatymųpirkėjams tikimasi nuo 2024 m. antrojo ketvirčio.

Akylesniautomobilių entuziastai veikiausiai pastebės, kad pristatytas vandeniliuvaromas „Master“ yra trečiosios kartos, nors visai neseniai įvyko naujojoįpėdinio premjera. Tačiau kūrėjai pabrėžia, kad remdamiesi parodoje pristatytaarchitektūra inžinieriai jau ėmėsi kurti ir ketvirtos kartos vandeniliu varomusfurgonus, kurių taip pat bus kelios versijos.

„Būdamivandeniliu paremto judumo pradininkai, ketiname plėtoti šį įdomų projektą,palaikomi aistringos komandos, unikalios ekosistemos, skirtos vandeniliuparemtam judumui, ir dviejų mūsų akcininkų – „Renault“ grupės, vienosdidžiausių automobilių pramonės įmonių, ir „Plug“, pasaulinės vandenilio irkuro elementų sprendimų lyderės – patirties. Parodoje pristatome naują H2architektūrą ir ruošiame naujos kartos vandeniliu varomus furgonus. Kartužengsime dar toliau, kad pasiektume savo tikslą – iki 2030 m. užimti 30 proc.vandenilinių lengvųjų komercinių transporto priemonių rinkos“, –teigia NicolasChampetieras, „HYVIA“ generalinis direktorius.

Kaipir elektromobiliai, vandeniliu varomi „Renault Master“ pasižymi nuline tarša.Tik dar didesnis privalumas yra tai, jog sustojimas vandenilio kolonėlėjevairuotojui užtruks mažiau nei 5 minutes. Kūrėjai deklaruoja, kad vienosustojimo degalinėje pakaks 320 km atstumui įveikti (pagal WLTP standartą).Pabrėžiama, jog šaltas oras pernelyg didelės įtakos degalų sąnaudoms neturi.

Ši nauja architektūrapapildo dabartinį „Renault Master VAN H2-TECH“ L3H3+ versijos asortimentą irleidžia atlikti naujus pertvarkymus į mobiliąsias dirbtuves, skubios pagalbosmieste transporto priemonę, krautuvą, refrižeratorinę transporto priemonę,kopėčių krautuvą ir t. t.

„HYVIA“ atstovaiatskleidžia, kad jau kuria būsimoskartos vandeniliu varomus furgonus pagal parodoje „SOLUTRANS“ pristatytą ketvirtosioskartos „Renault Master“. Jis bus pradėtas gaminti 2025 m. Ši naujoji platformabus palaipsniui plėtojama ir bus sukurta visa eilė versijų. Naujos kartos vandeniliuvaromi furgonai bus gaminami tik „Renault“ priklausančioje Batiji gamyklojePrancūzijoje.

Apie „HYVIA“

HYreiškia vandenilį, o VIA – kelią: HYVIA tiesia naują kelią judumui be angliesdvideginio su vandeniliu paremto judumo sprendimais. 2021 m. birželį įsteigtaHYVIA yra bendra įmonė, lygiomis dalimis priklausanti „Renault“ grupei,dominuojančiai automobilių pramonėje, ir „Plug“, pasaulinei visapusiškųvandenilio ir degalų elementų sprendimų lyderei. Prancūzijoje įsikūrusi „HYVIA“Europos rinkoms siūlo išbaigtą ir unikalią ekosistemą, apimančią lengvąsiaskomercines transporto priemones su degalų elementais, vandenilio degalines,vandenilio be anglies dvideginio tiekimą, automobilių parkų finansavimo irpriežiūros paslaugas.

https://www.hyvia.eu


Apie „Renault“ grupę

„RenaultGroup“ yra save naujai išrandančio mobilumo priešakyje. Sustiprinta aljanso su„Nissan“ ir „Mitsubishi Motors“ ir turinti unikalią patirtį elektrifikavimosrityje, „Renault Group“ apima keturis vienas kitą papildančius prekių ženklus– „Renault“, „Dacia“, „Alpine“ ir „Mobilize“ – taip siūlydama tvarius irnovatoriškus mobilumo sprendimus savo klientams. Veikianti daugiau nei 130šalių, 2022 m. grupė pardavė 2,1 mln. automobilių. Joje dirba beveik 106 tūkst.žmonių, kurie kiekvieną dieną įkūnija grupės tikslą, kad judumas suartintųžmones. Pasirengusi siekti iššūkių tiek kelyje, tiek varžybose, „Renault Group“yra įsipareigojusi plataus užmojo vertę kuriančiai transformacijai. Taiorientuota į naujų technologijų ir paslaugų plėtrą bei naują darkonkurencingesnių, subalansuotų ir elektrifikuotų transporto priemoniųasortimentą. Atsižvelgiant į aplinkosaugos problemas, grupės tikslas yra iki2040 m. Europoje pasiekti anglies dvideginio neutralumą.

www.renaultgroup.com

Apie „Plug“

„Plug“kuria vandenilio ekonomiką kaip pasaulinė visapusiškų vandenilio degalųelementų sprendimų lyderė. Bendrovė „Plug“ įdiegė daugiau kaip 60 tūkst. degalųelementų sistemų, suprojektavo ir pastatė daugiau kaip 180 degalinių, kurioseper dieną paskirstoma daugiau kaip 70 tonų vandenilio, ir yra elektrolizepagrįstų ekologiškų vandenilio sprendimų technologijų lyderė. Daugiau nei 10metų Europoje veikianti „Plug“ užsitarnavo svarių rekomendacijų vandeniliuparemto judumo srityje iš didžiausių Europos gamintojų, logistikos klientų irautomobilių gamintojų. Bendrovė „Plug“ yra įdiegusi keletą PEM technologijoselektrolizatorių Vokietijoje, Prancūzijoje, Nyderlanduose ir Portugalijoje.Bendrovė pasaulyje yra įdiegusi daugiau degalų elementų sistemų, skirtųelektromobilumui, nei bet kuri kita įmonė.

www.plugpower.com

Galerija

Dokumentai parsisiuntimui

Likite prisijungę

Sekite mus socialinėje žiniasklaidoje

Mūsų interneto svetainėje naudojami slapukai.