Pranešimas spaudai

Dalintis

Emisijų mažinimas - automobilių pramonės pagrindinis tikslas

• „Dacia” strategija, kurios esmę sudaro šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo mažinimas, yra „Renault” grupės koncerno įsipareigojimų aplinkosaugos srityje dalis. • „Dacia” siūlo ekologišką judumą už prieinamą kainą. • „Eco-Smart” idėjos lemia šio prekių ženklo draugiškumą aplinkai. • Tanžere įsikūrusi „Dacia” „žalioji gamykla” yra pirmoji pasaulyje, suprojektuota siekiant nulinės CO2 emisijos ir nulinio skystų gamybos atliekų susidarymo.

„Renault” grupės įnašas į šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijosmažinimą yra labai konkretus ir plačių užmojų bei yra orientuotas į siekį iki2040 metų ustokrotni neutralumą emisijų atžvilgiu Europoje, o iki 2050 metų -visame pasaulyje. Tad koncerno įsipareigojimai šiltnamio efektą sukeliančiųdujų emisijos mažinimo srityje yra tapatūs prekių ženklo „Dacia” strategijai.

Automobiiai

Siekdama mažinti anglies dioksido emisiją, „Dacia” veikia keliomiskryptimis. Prekių ženklas siūlo klientams būtinus automobilius, kuriųpardavimai žada būti masiniai, o ne apsiriboti pavieniais egzemplioriais.Siekiant sumažinti CO2 emisiją, nuosekliai mažinama automobilių masė.

Vykdant projektavimo darbus atsižvelgiama į modeliųaerodinaminius elementus, turinčius įtakos šiltnamio efektą sukeliančių dujųemisijos mažinimui. Tokios dalys, kaip antai oro kreiptuvai, ar tokie ypatumaikaip išorinių veidrodėlių forma ar ratų arkų pailginimai projektuojami taip,kad mažintų oro pasipriešinimą.

Dalis „Dacia” automobilių dalių gaminama iš plastikoStarkle®, kuris sukurtas bendromis„Dacia” inžinierių ir chemijos įmonės „LyondellBasell” pastangomis. Šio plastiko,kuris pirmąkart buvo panaudotas koncepciniame modelyje „Manifesto”, sudėtyjeyra iki 20 proc. perdirbtų medžiagų. Šios sudėties rezultatas yra plastike įterptosbaltos dalelės, kurios leidžia sukurti „Dacia” numatytą dangos smėliavimoefektą, leidžiantį atsisakyti papildomos dažų dangos.

Varikliai

„Dacia” variklių pasiūla yra didelio dėmesingumo aplinkos apsaugairezultatas. Elektromobilis „Dacia Spring” leidžia sumažinti CO2 emisiją100 proc. Modeliai su hibridiniais varikliais suteikia galimybę sumažinti šiltnamioefektą sukeliančių dujų emisiją 20 proc., o „mild hybrid” sistema - 5 proc. LPGdujų atveju emisija sumažinama 10 proc. Be to, atsižvelgiant į tai, kad LPGdujos yra gaminamos daugiausia iš gamtinių dujų ir yra netoksiškos, o jųsudėtyje nėra nei švino, nei benzeno, jos yra laikomos švariais degalais.

Gamyklos

Be ekologinio projektavimo elementų, didelę svarbą anglies dioksido emisijosmažinimo procesui turi gamybos etapas. Tanžere veikianti „Dacia” gamykla aplinkosapsaugos požiūriu yra visais atžvilgiais siektinas pavyzdys. Ši gamykla yrapirmoji pasaulyje suprojektuota siekiant nulinės CO2 emisijos ir nulinioskystų gamybos atliekų susidarymo. 90 proc. energijos poreikio padengiama iš atsinaujinančiųenergijos šaltinių. Siekdama pasiekti neutralumą šiltnamio efektą sukeliančiųdujų atžvilgiu, „Dacia” ketina iki 2030 metų dar dvi savo gamyklas, veikiančiasKasablankoje ir Piteštyje, pertvarkyti į „žaliąsias”.

Dokumentai parsisiuntimui

Likite prisijungę

Sekite mus socialinėje žiniasklaidoje

Mūsų interneto svetainėje naudojami slapukai.